Meatpacking District på ManhattanEn av många tjusningar med New York är hur olika områden och hela stadsdelar utvecklas och förvandlas och får en helt ny karaktär. Meatpacking District på Manhattan är ett område som under 2000-talet genomgått en av de större förvandlingarna i hela New York.

Meatpacking District, eller Gansevoort Market som området också kallas, ligger på den sydvästra delen av Manhattan från 15e gatan till Gansevoort Street. Området har historiskt sett varit New Yorks centrum för köttindustrin och tidigare fanns här massor av slakterier och lagerlokaler. Området var även känt för narkotikahandel och prostitution under nattetid och knappast ett område man läste om i turistguider över New York.

Idag finns endast ett fåtal slakterier kvar i Meatpacking District och det gamla har ersatts av några av Manhattans trendigaste barer och restauranger. Här finns numera även en hel del shopping och du har nära till de mysiga kvarteren i West Village. Om du besöker Meatpacking District kan du också ta dig upp på High Line Park.

Den förändring Meatpacking District har genomgått de senaste 20 åren är helt exceptionell och idag är området en av flera av Manhattans ”hot spots” som definitivt är värt ett besök.

Se även

Se & göra i New York
Utflykter från New York
Hotell vid Times Square