Yankee Stadium i Bronx New YorkOm du är intresserad av sport kommer du inte bli besviken på utbudet i New York. Staden har flera lag i de fyra stora sporterna som i USA är basket, baseball, amerikansk fotboll och hockey.

Av alla lag som New York har inom dessa sporter är det dock bara två av dem som spelar sina hemmamatcher på Manhattan (i Madison Square Garden).


Basket i New York

New York har två lag som spelar i NBA; New York Knicks och Brooklyn Nets. New York Knicks spelar sina hemmamatcher i klassiska Madison Square Garden på Manhattan och Brooklyn Nets har den nybyggda Barclay Center i Brooklyn som hemmaarena.


Baseball i New York

För oss svenskar kan det vara svårt att förstå fascinationen med baseball men i USA (och i synnerhet New York) är baseball STORT. Ett av världens kanske mest kända idrottslag, alla kategorier, är New York Yankees. Laget spelar sina hemmamatcher på Yankee Stadium som ligger i Bronx. New York har också laget New York Mets som spelar på Citi Field i Queens.


Amerikansk fotboll i New York

När det gäller amerikansk fotboll har New York två lag som spelar i NFL. Lagen New York Giants och New York Jets. Båda lagen spelar dock sina hemmamatcher på MetLife Stadium som ligger i grannstaten New Jersey.


Hockey i New York

För oss svenskar är det antagligen hockey som lockar mest vid ett besök till New York. De finns tre lag som spelar i NHL som ligger i New York med omnejd; New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils. New York Rangers spelar sina hemmamatcher på Manhattan i Madison Square Garden. New York Islanders spelar för närvarande ute på Long Island men kommer inom kort flytta till Barclay Center i Brooklyn. På andra sidan Hudsonfloden i New Jersey spelar Devils i Prudential Center. Genom åren har flera svenskar spelat i dessa lag vilket självfallet gör det ännu mer intressant att faktiskt se en match live.


Biljetter till sportevenemang i New York

Både priser och tillgänglighet av biljetter skiljer sig rejält mellan de olika lagen. En hyfsad biljett till New York Yankees mot Boston Red Sox går antagligen för flera tusen på svarta börsen medans en biljett till New York Islanders i seriespelet går att köpa på plats för ett par hundra.


Se även

Hotell New York
Coney Island
Hotell Manhattan