Staten-Island-FerryOm du spenderat alla dina dagar på Manhattan under din vistelse i New York kan det vara värt överväga en lite mindre utflykt till Staten Island. Staten Island är en av New Yorks fem så kallade Boroughs så det är egentligen inte utflykt bort från New York men i detta fall är det inte destinationen som är själva utflykten utan resan.

Staten Island Ferry avgår från Staten Island Ferry Whitehall Terminal som ligger på den absolut sydligaste spetsen av Manhattan i närheten av Battery Park. På Staten Island anländer och avgår färjan från St George Ferry Terminal. Under turen, som för övrigt är gratis, får du möjligheten att se alla skyskrapor på nedre Manhattan samtidigt som du passerar Frihetsgudinnan.

Turen tar cirka 25 minuter och är ett av det absolut bästa gratisnöjen du kan ha som turist i New York. Du kommer dock inte vara själv på färjan då många pendlar från Staten Island till Manhattan. Så om du inte vill trängas allt för mycket rekommenderas att du inte tar turen under rusningstrafik.

Korta fakta om Staten Island Ferry

Premiärtur: 1817
Antal färjor: 8
Avgångar vardagar: 109
Avgångar helger: Cirka 70
Passagerare per dag: Cirka 75 000
Passagerare per år: Över 20 miljoner

Färjan går alla dagar på året så denna utflykt lämpar sig oavsett tid på året du besöker New York.

Se även

Coney Island
Billiga hotell New York
High Line Park