Hamptons New YorkHamptons är en grupp av mindre samhällen som ligger längst ut på Long Island och här har många av New Yorks absolut rikaste sina sommarboenden. Husen som ligger här är några av de dyraste i hela världen men även om du aldrig kommer bo här är Hamptons en potentiellt trevlig dagsutflykt från New York.

Helst ska du besöka Hamptons under sommarmånaderna då alla restauranger och butiker är öppna. Här finns också några av USA bästa golfbanor om du är intresserad av detta. Räkna dock med att i princip alla aktiviteter här är väldigt dyra men det går självfallet bra att enbart titta och uppleva en världens mesta exklusiva sommarorter.

Ta sig till Hamptons

Det enklaste sättet att ta sig fram i Hamptons om du kommer från Manhattan är med bil. Det går dock att ta sig hit med både buss och tåg.

Buss till Hamptons

Hampton Jitney är en exklusiv busslinje som går från New York med stopp i alla samhällen i Hamptons. Busslinjen gör även två stop för anslutning till flygplatserna JFK och LaGuardia.

För att åka med Hampton Jitney behöver du först göra en reservation och ange vilken rutt du önskar åka. Bussarna är mycket bekväma med WiFi och luftkonditionering. Biljetterna kostar cirka $35 för en enkel resa.

Tåg till Hamptons

Med Long Island Rail Road kan du åka tåg från Manhattan till Montauk i Hamptons. Detta är en av de mer exklusiva tåglinjerna i New York. Beroende på årstid kostar biljetterna mellan $10 och $20. Under sommarmånaderna kan det vara klokt att boka biljetten i förväg då det ofta blir fullt på denna tåglinje.

Se även

Tips hotell New York
Shopping i New York
Hotell Manhattan