Shopping i New YorkMånga som besöker New York har shopping högt upp på sin agenda när det gäller saker att göra. Skälet till att det är på detta viset är relativt okomplicerat med tanke på att New York har ett helt fantastiskt utbud när det gäller just shopping. Oavsett om du letar efter det senaste inom mode, vintage eller elektronik kommer du inte bli besviken på utbudet. I New York finns mer eller mindre allt och för oss svenskar upplevs det mesta inte som speciellt dyr heller.

Områden för shopping

Beroende på vad du letar efter är det lite olika områden som passar bäst att börja med att utforska på din shoppingrunda.

Fifth Ave

Fifth Ave är kanske det mest kända område för shopping i New York och är beläget på centrala Manhattan. Fifth Ave kallas det område på Fifth Avenue mellan 39e och 60e gatan och här hittar du flera stora varuhus och många av de stora modemärkens flaggskeppsbutiker. Här hittar du även flera butiker med souvenirer, heminredning, konst och mycket mer.

SoHo

SoHo som ligger på nedre Manhattan är idag ett av de populäraste distrikten för shopping. SoHos shopping går från västra Broadway till 6th Avenue och Houston Street i söder till Canal Street. Shoppingen kring Broadway är den mest kommersiella i SoHo med stora butiker som exempelvis Levis, Hilfiger, Guess, Bebe och H & M. Det går dock fortfarande att hitta många mindre butiker och gallerier i SoHo.

Madison Avenue

På Madison Avenue i New York finns några av de mest extravaganta butiker i hela världen. Gatan Madison Avenue går genom Midtown, Upper East Side, Spanish Harlem, och Harlem och har blivit ett shoppingparadis för både turister och lokala New York-bor.

Det mesta av shoppingen på Madison Avenue är beläget mellan 57e och 80e gatan.

Second hand

Om du letar efter second hand shopping i New York finns det ett bra utbud på Manhattan men om det är just second hand du letar efter rekommenderas att du besöker Williamsburg i Brooklyn. Här finns New Yorks bästa utbud av second hand-butiker och stämningen är betydligt mer avslappnad än på exempelvis Madison Avenue.

Det är omöjligt att gå igenom alla möjligheter det finns gällande shopping i New York men på länken nedan hittar du ytterligare tips på bra områden och butiker.

http://nymag.com/visitorsguide/shopping/destinations.htm

Se även

Hotell i New York
Sport i New York
Hotell Manhattan