Deprecated: Creation of dynamic property DWPlugin::$page_list is deprecated in /www/webvol31/hh/8kznswlkmy3ae81/hotellnewyork.nu/public_html/wp-content/plugins/display-widgets/display-widgets.php on line 69
Guggenheimmuseet i New York

Guggenheimmuseet i New YorkGuggenheimmuseet i New York är tveklöst en av det mest välkända och fascinerande byggnaderna på Manhattan. Byggnaden är ritad av den berömde arkitekten Frank Lloyd Wright och museet invigdes 1959. Även om byggnaden nu är över 60 år gammal finns det ingen annan byggnad i världen som påminner om denna skapelse.

Det är inte bara utsidan av byggnaden som är spektakulär. När du väl kommer in i Guggenheimmuseet går du upp längs en spiral som går genom hela byggnaden med utgångar till olika rum där du kan se de olika utställningarna.

Museet

Guggenheimmuseet är ett konstmuseum med omväxlande utställningar som lockar många besökare att komma tillbaka hit flera gånger. Det finns dock flera permanenta utställningar som exempelvis Thannhauser Collection och Kandinsky Collection.

Hitta hit och öppettider

Guggenheimmuseet ligger längs med Fifth Avenue vid Central Park i hörnet av 89e gatan. Museet har öppet mellan 10:00 och 17:45 alla dagar utom torsdagar då det är helt stängt.

Se även

MoMA
Empire State Building
Hotell Tribeca