Canal Street, Manhattan, New YorkCanal Street är en stor gata som korsar nedre Manhattan från Manhattan Bridge i öst till Holland Tunnel som tar dig vidare till New Jersey. Gatan, som har mycket trafik, gränsar även mot områden som Chinatown, Little Italy, Tribeca och SoHo.

Många som åker till New York gör det för att shoppa och det finns massor av exklusiv shopping på Manhattan som du inte kan se någon annanstans i världen. Utbudet på Canal Street är dock lite annorlunda och här är det nästan en annan värld än den du upplever på den mer fashionabla Fifth Ave och Madison Avenue.

Utöver trafiken trängs här dagligen tusentals människor bland alla de små stånd som säljer elektronik, kläder, parfym och mycket mer. Det mesta av utbudet på Canal Street är dock piratkopior och det är helt ok att pruta och försöka göra ”en bra deal”.

Även om Canal Street inte bjuder på den mest exklusiva shoppingen är det definitivt ett kul område att besöka och även om du inte är ute efter piratkopierade filmer kan du säkert uppskatta att strosa omkring en stund på en av New Yorks livligaste gator.

Se även

Hamptons
Empire State Building
Hotell vid Times Square